Ingen fest utan musik

Vad vore egentligen en fest utan musik? Säkerligen skulle många svara att det skulle kännas konstigt och till och med lite tråkigt. Givetvis ska man samtala och umgås med varandra, men de flest av oss gör det helst tillsammans med musik. Att hitta rätt sorts musik till en fest kan vara lite svårt ibland, och i mångt och mycket beror det också på vilken sorts fest det rör sig om. Du skulle till exempel kanske inte spela samma sorts musik på ett uppklätt cocktailparty som på en rejvfest ute i skogen?

Det är inte bara musiken som varierar beroende på vilken fest det rör sig om, även kläderna påverkas av detta. Många anordnar fester med fri och ledig klädsel, men ibland händer det att du kan behöva klä upp dig lite extra, speciellt om det rör sig om exempelvis en nyårsfest eller en bröllopsfest. Om du behöver nya festkläder kan du spana in Outletsverige och kolla deras gant rea , där finns det mesta du kan tänka dig och för de flesta smaker. Men nu ska vi återigen vända oss till frågan om musik i relation till fester.

Spela musik på fest

Om du själv ska anordna en fest kanske du är lite extra mån om att fundera på vilken musik som ska spelas. För det mesta brukar det fungera bäst att blanda olika sorters musik, både vad gäller genrer och vad gäller tempo. För många långsamma låtar är för det mesta ingen hit, men enbart snabba och hårda låtar kan också ge fel intryck.

Hitta bra festmusik

Spotify är ett bra sätt att hitta festmusik. Där finns listor som redan är skapade för olika sorters fester som du kan använda dig av. Givetvis kan du också knåpa ihop dina egna listor. På det här sättet behöver ni inte manuellt sätta på en ny låt så fort en annan låt är slut. Musiken ska fungera som ett komplement till festen i övrigt, och för det mesta inte ta över helt och hållet. Tänk därför också på volymen.

Publikhav på konsert

Det är inte bara privatpersoner som anordnar fester där musik är en viktig faktor. Givetvis är musikfestivaler de ultimata musikfesterna. Här samlas människor för att umgås och lyssna på sin favoritmusik live. Några exempel på sådana i Sverige är Way out West, Popagande, Sweden Rock och såklart även Summerburst.

Summerburst anordnas varje år både i Stockholm och i Göteborg. Den här musikfestivalen inriktar sig på housemusik, vilket enligt många är den ultimata fest- och dansmusiken. På det här sättet blir festivalen en stor dansfest. En mycket känd artist som har spelat på Summerburst är Avicii, som tyvärr gick bort tidigare i år. Summerburst i Göteborg saknar Avicii, vilket visades tydligt i form av hyllningar till artisten. Avicii sågs lite som Summerbursts själ, och många på plats sörjde hans bortgång. Lyckligtvis lever åtminstone festivalen och både Aviciis och andra artisters housemusik kvar.