Rätt dator när du producerar musik

Har du tagit beslutet att du vill ge dig in i musikproduktionens värld? Då är det första du behöver en riktigt bra bärbar dator. Här är vad du bör tänka på när du köper en dator för att producera musik.

Rätt kapacitet

Det finns god chans att du kommer att ha många program och flikar öppna samtidigt och du kommer att behöva lägga till minst en extra skärm (många använder 2 eller 3 extra skärmar). Dessa användningsbehov kräver mycket RAM respektive grafisk effekt. Därför rekommenderas det att ha en dator med minst 16GB RAM.

Det viktigaste med datorn när det kommer till musikproduktion är en CPU med snabb kärnprestanda. Detta gör att du kan spara och ladda ned dina produktioner på ett snabbt och enkelt sätt. En CPU med låg prestanda kommer att ta väldigt lång tid på sig när ditt verk väl är avslutat och det är dags att komprimera det till en fil.

Apple vs. Windows

Den andra stora saken att tänka på är Apple vs Windows (Mac vs PC). Detta val beror vanligtvis på vilken inspelningsprogramvara (DAW) du ska använda och vad du är van vid att använda. Många professionella använder sig av Apple. Det var Macbook Pro 2015 som öppnade ögonen för möjligheten att använda Apple produkter inom produktionen av musik. Mac-operativsystemet är vanligtvis mer stabilt, vilket kan vara avgörande vid inspelning, även om det finns massor av stora namnproducenter som svär vid båda systemen.

Många av dessa populära verktyg har minimikrav och rekommenderade krav. Prestanda blir mycket bättre om du skaffar dig en bärbar dator med åtminstone de rekommenderade kraven. Det är viktigt att inte försöka hitta den billigaste datorn när det kommer till ljudproduktion då dessa program inte är förlåtande med datorer som inte har den prestanda som krävs.