Musik förgyller livet

Människan har alltid hållit på med musik, och man har hittat rester av musikinstrument redan från förhistorisk tid. Musik är ljud som består av melodi, rytm och harmoni. Musik används i många sammanhang. Man kan lyssna på musik när man är ensam hemma, man kan gå på musikkonserter och man kan spela och sjunga själv. Musik kan också påverka kroppen positivt, bland annat stärker den hjärnan, sänker blodtrycket, minskar stress och förbättrar sömnen.

Musik vid begravningar

Stämningsfull musik är ett viktigt inslag vid livets högtider, som dop, bröllop och begravning. Vid begravningar omvandlar musiken avskedet till ett vackert minne. Vill du anlita den bästa begravningsbyrå i uppsala? Lova begravningsbyrå är ett tryggt val för att få en värdig begravning. De hjälper dig med begravningsmusik och allt annat som hör till. Lova är med dig och ger stöd i hela processen och ser till att begravningen blir personlig och fin.

Olika musikstilar

Musikbranschen har blivit en stor industri, och Musikförläggarna är de svenska musikförlagens branschorganisation som främjar förlagens intressen genom att synliggöra deras betydelse. Genom tiderna har det utvecklats en mängd olika musikstilar, allt från klassisk musik, folkmusik, visa, jazz, blues, gospel och opera till pop, hårdrock, disco, techno, rock’n roll, hiphop, dansband och country. Alla har de sina särskilda kännetecken, så det finns musik för alla smaker.