Musik och växter läker kroppen

Både musik och växter har positiva effekter på din hälsa. Du kan må bättre både fysiskt och psykiskt med musik och odling. Det är främst odling av egna växter och blommor som har störst effekt på din hälsa. Om du skulle vilja dra nytta av de positiva hälsoeffekterna som odling har kan du hitta fröer på flo-rea.com att plantera. Att påta i jord och plantera har en rogivande effekt på hela dig. Om du inte har kunskap inom odling kan du vara lugn. Du hittar alla tips du behöver för att komma igång på flo-rea.com.

Växter gör inomhusmiljön hälsosammare

Att ha växter i din inomhusmiljö ökar ditt välbefinnande och hälsa. Växter gör att luften förbättras, vilket gör dig gott. Växter för även dina tankar till naturen, vilket ger lugn och harmoni utan att du är medveten om det. Du kan få en ännu bättre effekt av växterna i ditt hem om du har sått och odlat upp dem själv. Det finns något mycket tillfredsställande med att se ett frö bli en växt och veta att du har lyckats åstadkomma det. Ett tips är att du verkligen ger odling en chans. Det är dock en fördel att begränsa dig i början när du ska börja plantera. Odlingen ska kännas lustfylld och inte krävande. Välj ut fyra till fem fröer på flo-rea.com och börja där. Du kan alltid utöka din odling allt eftersom.

Musik kan både lugna och uppmuntra

Musik har likt växter en välgörande effekt på kroppen. Men för att musiken ska göra störst nytta ska du lyssna på musik som skapar känslor hos dig. Musik som du uppskattar har en bättre inverkan på kroppen och knoppen. Ett tips är att du gör olika musiklistor. Exempelvis kan du göra en lista med lugn musik som du använder när du vill komma ner i varv och en lista som peppar dig och gör dig gladare.

Immunförsvaret stärks av musik

Musik har visat sig kunna minska smärta. Det finns även forskning som visar att inflammationer kan dämpas med bra musik. Musik kan minska hormonet kortisol i kroppen, vilket leder till att ditt immunförsvar kan stärkas. Kortisol har negativ effekt på processerna i immunförsvaret och genom att sänka nivåerna av kortisol är du mindre känslig för olika infektioner. Det har även visat sig att musik bidrar till att kroppen kan bilda antikroppar. Det är med hjälp av små verktyg som musik och växter som du kan förbättra din egen hälsa.